Aby byly moučníky lepší

8. listopadu 2009 v 16:47 | Jana |  Rady co příjdou vhod
Aby byl jablečný koláč šťavnatý a voňavý.

Jablka nakrájíme na plátky před pečením naložíme do vanilkového cukru a tří lžic mandlového likéru.
Patnáct minut před dopečením koláče vezmeme pečící papír pomažeme máslem a položíme na koláč.
Koláč bude šťavnatý a chutný.


Chutnější bábovka.

Dvoubarevnou bábovku vylepšíme, když do tmavé části těsta dáme spolu s kakaem i 2-3 lžíce nutely nebo jiného nugátového krému.


Lesklejší tvarohový koláč.

Koláč 2-3 minuty před dopečením potřeme oslazeným plnotučným mlékem nebo smetanou. Budeme
mít koláč, kterému výrazně zjemníme chuť a bude se nádherně lesknout.


Třený koláč.

Koláč z třeného těsta bude déle šťavnatý, když dáme pod poklop s koláčem půlku jablka- dodá koláči potřebnou vlhkost.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama