Krém na dorty - nesráží se

5. listopadu 2009 v 17:46 | Jana |  Náplně do buchet, koláčů, krémy do dortů, na lepení cukroví, atd.
250ml vody
4 lžíce hladké mouky - 50 g
4 lžíce vanilkového pudinku - 40 g
2 žloutky

Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.
Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého m íchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
Než nám pudink vychladne utřeme do pěny 250g másla,(cukr ) přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu, 1 lžičku kakaa, 1 decilitr rumu a důkladně vymícháme.
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
Tento krém se nesráží, dobře drží a je dobrý.

Nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50 - 150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí.

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama