Ragú a smetaně

5. listopadu 2009 v 17:21 | Jana |  Co zas dneska k obědu?
500g vepřového plecka
1 cibule
30g 100% tuku
mletá sladká paprika, sůl
1 lžíce rajčatového protlaku
200g zakysané smetany
30g hladké mouky
1 kyselá okurka
2 lžíce mraženého hrášku

Maso nakrájíme na kostky. Na tuku zpěníme cibuli zasypeme paprikou a po zpěnění přidáme maso. dusíme pod poklicí ve vlastní šťávě. Po chvíli maso osolíme, podlejeme trochou vody a dusíme. Až je maso skoro hotové vmícháme do šťávy rajčatový protlak, smetanu zředíme troškou vody a rozkvedláme v ní mouku. Vmícháme do šťávy a krátce povaříme, nakonec přidáme nadrobno nakrájenou okurku a hrášek a ještě asi 5 minut dusíme. Příloha: knedlíky, těstoviny nebo rýže.

ragů
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama