Slepované křehulky

6. listopadu 2009 v 21:17 | Jana |  Vánoční vaření a pečení
210g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 balíčky vanilkového pudinku
125g másla (můžeme nahradit rostlinným tukem)
1 vajíčko
1 lžíce citronové šťávy

dobrá zavařenina na slepování

Likérová poleva: 130g moučkového cukru
1 lžíce horké vody
1 lžička likéru
1 lžička rozpuštěného tuku

Mouku a prášek do pečiva prosijeme a přidáme pudinky, změklé máslo, vajíčko a citronovou šťávu.
vypracujeme vláčné těsto a necháme nejméně hodinu v ledničce. Těsto vyválíme na plát asi 3mm
silný a vykrajujeme drobné kytičky nebo jiné tvary. Plech vyložíme papírem na pečení a křehulky pečeme zvolna při 180°C dorůžova. Vychladlé slepujeme zavařeninou a přelejeme likérovou polevou. Polevu připravíme tak, že všechny přísady vymícháme a ihned použijeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama