Vepřový bůček nebo plec v kapustě

5. listopadu 2009 v 17:18 | Jana |  Co zas dneska k obědu?
600g bůčku nebo plece
1 hlávka kapusty
5 stroužků česneku
2 lžíce mouky
kousek slaniny
sůl, pepř


Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. ve větším kastrolu rozpálíme olej a maso zprudka opečeme, posolíme, opepříme.
Pak maso podlejeme a dusíme do měkka. Kapustu nakrájíme na nudličky a až je maso měkké, přidáme k němu nakrájenou kapustu,promícháme a dolejeme vodou, tak aby byla kapusta s masem po pod vodou. Necháme vařit až kapusta změkne.Když je měkká a voda téměř odpařená zahustíme ji jíškou. Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku
a přidáme ke kapustě. Přidáme rozetřený česnek a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenými brambory.


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama