Leden 2010

Karbanátky s překvapením

15. ledna 2010 v 20:42 | Jana |  Co zas dneska k obědu?
500g mletého masa
2 balíčky olomouckých tvarůžků
2 stroužky česneku
3 vejce
hladkou mouku, strouhanku, olej, sůl, pepř, majoránku


Z masa, česneku, 1 vejce, majoránky, pepře a soli, vypracujeme hladkou hmotu.
Tvarujeme karbanátky a do každého zabalíme kolečko tvarůžku.
Obalíme v trojbalu a smažíme do červena. Podáváme s bramborovou kaší a salátem.
Pokud máme chuť, tak ještě lepší jsou s bramborovým salátem.

Smažená volská oka

15. ledna 2010 v 20:32 | Jana |  Snídaně, svačiny a večeře
Usmažíme volská oka, osolíme, posypme strouhaným sýrem a šunkou.
Na talíři necháme vychladnout, pak opatrně obalíme jako řízky.
Takto připravená vejce smažíme do růžova.
Podáváme s brambory a tatarkou.

Kuře v zelném pekáčku

15. ledna 2010 v 20:23 | Jana |  Co zas dneska k obědu?
1kg kuřecích čtvrtek
500g kysaného zelí
2 dcl smetany ke šlehání
15 dkg libové anglické slaniny
4 stroužky česneku
sůl, pepř, kmín, sladkou papriku


V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme zelí i s lákem a nahrubo nasekaný česnek.
Na zelí poklademe posolené a opaprikované čtvrtky kuřete kůží dolů. Zalejeme
smetanou a přiklopíme. Dusíme asi 30-40 minut v troubě vyhřáté na 200°C.
Potom kuře obrátíme a dopékáme nepřikryté aby maso získalo zlatou kůrčičku.
Podáváme s brambory nebo knedlíky. Pokrm chutná i s noky.

Recept na noky je u receptu "kuře s noky v této rubrice.