Suroviny:
Těsto:
500 g polohrubé mouky
2 malé cukety i se slupkou (320 g celkem)
300 g cukru krupice
2 vajíčka
1,25 dl oleje
1,25 dl mléka
1 a 1/2 lžíce kakaa
1 lžíce prášku do pečiva
špetka soli
Krém:
250 g tvarohu - kostku ne ve vaničce
2,5 dl mléka
150 g moučkového cukru
100 g změklého másla
1 vanilkový pudink
2 lžíce rumu
Poleva:
400 g zakysané smetany
150 g hořké čokolády
2 lžíce moučkového cukru
Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem, přilejeme olej a znovu šleháme. Do hmoty prosátou mouku s práškem do pečiva a solí, najemno nastrouhanou cuketu (vymačkáme z ní přebytečnou vodu) a mléko.
Vše promícháme a dvě třetiny těsta dáme do papírem vyloženého pekáče. Do zbylého těsta vmícháme kakao a rozetřeme na světlé těsto.
Pečeme na 180°C asi 30minut.
Dáme vychladit.
V troše mléka si rozmícháme pudink a zbytek dáme vařit, do vroucího mléka přilejeme pudink a uvaříme hustou kaši.
Za občasného míchání vychladíme a po částech do vychladlé kaše zamícháme máslo, cukr a tvaroh a nakonec rum.
Dáme chladit a připravíme si polevu.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
Zakysanou smetanu vyšleháme s cukrem a potom ji zašleháme do čokolády.
Potřeme buchtu a dáme znovu chladit.
Poznámka:
Tento recept je z časopisu žena a kuchyně. Odebírám ho již víc než rok a recepty jsou tam báječné.
Buchta je moc dobrá.